Wijnvaten Oogstfeest Nieuwe wijn Hongarije het land van de kleur en smaken

Home


Een paar nieuwe dagtochten en tips in de directe omgeving van uw appartement in Magyaregregy

Op loopafstand
Groot recreatie en buitenzwembad in Magyaregregy op loopafstand (1,4 km)
Paardrijden in de diversen maneges.
Uiteraard hebben wij een map voor u klaarliggen in het appartement waar alle dag en bezoekwaardige plaatsen in vermeld staan.

Met de Auto tot ± 30km
Nieuw!
MecseXtrém Park Pécs  Hier kunt u met de kinderen bobsleeën, Quad rijden, boom klimmen op verschillende niveaus, trampoline springen, etc, etc.
Voor de allerkleinsten is er een mooie grote speeltuin.
voor meer info:
www.mecsextrem.hu


Nieuw! Bikal Renaissance avonturenpark
Een druk bezocht avonturenpark zonder levensgevaarlijke pythons en duizelingwekkende achtbanen. Dat is het op 1 april 2010 in Bikal geopende themapark Elmenybirtok te Bikal. Daar, vlakbij barokstad Pčcs, komt de Renaissance opnieuw tot leven.
Je stapt er zo een middeleeuwse stad binnen. Aan de poort staan woeste ridders met opgeheven zwaard klaar om elke snoodaard aan te vallen. Het plaatsje zelf oogt vriendelijker. Middeleeuwse vakwerkhuisjes, ambachtelijke winkels en een Middeleeuwse herberg maken het geheel pittoresk.
voor meer info: http://elmenybirtok.hu

Nieuw!  Orfű Aquapark
Waterparadijs met glijbanen waterstromen massagestralen etc
www.baranyaielmenykorut.hu/en/orfu-aquapark

 


Pécs 2010 European Capital of Culture !!!
Pécs 2010 European Capital of Culture Cultuurhoofdstad 2010
De Hongaarse stad Pécs is vorig jaar verkozen om samen met Istanbul in Turkije en de Duitse stad Essen een van de drie culturele hoofdsteden 2010 te zijn.
klik
hier voor het filmpje

De stad Pécs,
    De 'parel' van Zuidwest- Hongarije

Ongeacht of de bezoekers op zoek zijn naar eeuwenoude historische herinneringen of naar een turbulentie van het kleurrijke hedendaagse leven.
In Pécs worden zij met open armen ontvangen.
Vele historische gedenkplaatsen, musea, middeleeuwse burchten en kastelen temidden van oude parken getuigen van de rijke en stormachtige geschiedenis van Pécs en Zuidwest-Hongarije.
 
 
 
 
 
Pécs galerie

 

Pécs is in het hele land bekent als stad van de musea, alle zijn geopend vanaf 
dinsdag t/m zondag 10.00 tot 18.00 uur.

Gezond Hongarije


Geneeskrachtige baden


Het bad Harkány trekt de meeste bezoekers in Zuidwest -Hongarije, hij dankt zijn faam aan het 63 ŕ 64 graden warme water en het hoge gehalte aan biologisch actieve sulfiden. Water en modder zijn uitstekend geschikt om reuma te behandelen, voor nabehandeling van ziektes en storingen aan het bewegingsapparaat en om huidkwalen te verlichten of te genezen.


 
De ziekenhuisgebouwen en de bassins van het kuurbad en openluchtbad zijn in een park van 600.000m˛ ondergebracht.
Harkány

Schoonheidsverzorging

De Hongaarse schoonheidsspecialisten en kappers oogsten vaak lauweren op internationale wedstrijden.
Met natuurlijke cosmetische middelen en met moderne toepassingen worden de behandelingen uitgevoerd.
Een pedicure is in de meeste baden aanwezig, manicuren doet men in kapperssalons. Gezicht en lichaamsolarium gespecialiseerde salons en schoonheidssalons zijn in kuurbaden geopend.

Sport en beweging


Paardrijden
Paardrijden kunt u in de meeste van de paar honderd maneges leren hoe u met deze edele dieren om moet gaan.
Voor geroutineerde ruiters worden tochten in heuvelachtige delen van de streek georganiseerd.
Zeker een bezoekje waard is de grote paardenshow boven Kescemet ongeveer 2 uur rijden zeer grote show met dressuur ruiters, rijtuigtoer, lunch en diner.
Paardenshow: http://www.tanyacsarda.hu/ website is in het Engels en Duits. Golf
In Pécs is een golfbaan aanwezig ''The golf club of Pécs
meer informatie kunt u krijgen bij 1 van de Tourist information kantoren in Pécs.

Tennisbanen

Tennisbanen zijn in ruime mate aanwezig in Hongarije, in iedere stad vind u er wel een aantal.

Theater, muziek, gevarieerde programma's.
In Zuidwest Hongarije zijn er voldoende evenementen in alle jaargetijden. Amper word in Mohács van de winter afscheid genomen, volgt hierop in Kaposvár het feest van de naamdag van Dorrottya.
De lente staat vol met festivals, aangevuld door muziekprogramma's. In talrijke dorpen in de regio worden Pasen en Pinksteren op een traditionele manier gevierd.
De zomer is het seizoen voor culturele en gastronomische evenementen. In Nagyszakácsi (=van de grote kok) word eind Juli het feest van de koninklijke koks georganiseerd. Het publiek word, naast een gastronomie wedstrijd uit de renaissance, door culturele attracties uit de middeleeuwen onderhouden. In het najaar worden naast de wijnoogst-,wijnproef- en gastronomische festiviteiten vele gasten door talrijke sport-, muziek- en culturele gebeurtenissen aangetrokken (o.a. de dagen van Pécs).Het Csiky Theater in Kaposvár is van veel grotere betekenis voor het Hongaarse theater, dan een regionale schouwburg.

Csiky Gergely theater

Ballet van Pécs

De diverse disciplines van het Nationale Theater van Pécs zoals drama, opera, dans, (ballet) en het Bóbita genoemde poppentheater en verder de Franstalige jeugdtheater festivals, georganiseerd in hetzelfde theater, zijn belangrijke bestandsdelen van de Hongaarse theaterwereld. Deze zijn net zo belangrijk als de in Szekszárd gevestigde Deutsche Bühne is, voor de etnische cultuur.

De regio is beroemd om zijn wervelend, veelzijdig muziekleven. Bijvoorbeeld het Filharmonisch orkest van Pécs of het jazz kwartet van Szekszárd en de Big Band die voor de jazzliefhebbers en op internationale jazzfestivals een begrip zijn. Verder maken blaas- en jeugdorkesten, volksgroepen, gerenommeerde zangkoren en talrijke bijzondere muzikale programma's - onder andere het wijnlied festival, het Europa Cantate of het orgelfestival voor de jeugd in de Basiliek van Pécs - het aanbod van Zuidwest- Hongarije voor de muziekliefhebber nog aantrekkelijker. Wijnen Zuidwest-Hongarije beschikt over vier streken waar voornamelijk rode wijn geproduceerd wordt. Deze hebben een 1000 jaar oude geschiedenis. Uitzondering hierop is het wijngebied aan de voet van de Mecsek, tussen de regio's Somogy en Tolna. Deze berg geeft zijn naam aan de prima witte wijnen, die op deze hellingen 'geboren worden'..

 

Dankzij de vele zonuren, de weinige neerslag, de hellingen met zand en kleibodem, de mediterrane wijngaarden, en kelders, word hier een uitstekende  'Italiaanse' Riesling, Furmint, Chardonnay en de unieke Cirfandli van Pécs geproduceerd.
 


Eten en Drinken

De Hongaarse keuken is niet alleen de keuken van unieke smaken, maar ook van de verschillende kleuren, waarbij zowel de kleur als de smaak van de rode paprika een belangrijke rol speelt

De kleurencombinatie maakt de meest karakteristieke gerechten nog aantrekkelijker.
In de Hongaarse keuken is traditioneel, de gele kleur gelieft. Men hoeft alleen maar te kijken naar een bord overheerlijke goudkleurige vleessoep om te worden overtuigd van deze waarheid

Bij de gekookte groenten zijn groen en geel dominant, maar ook de witte kleur is niet minder populair bij de bereiding van Hongaarse gerechten mede dankzij één van de meest gebruikte ingrediënten, de zure room.Gastronomische evenementen in Pécs

 
  • Juni  - Festival van kunst en gastronomie.

  • Augustus - Amandelfestival.


Dagtrip Boedapest
 
 

 

Je kunt vanaf Dombovar zeer comfortabel met de intercity naar Boedapest reizen, Dombovar is een half uur rijden vanaf Magyaregregy en er is veel parkeergelegenheid aanwezig.

In 2 uur en 5 minuten ben je op het Boedapest station Station Keleti (het oude centrum) vandaar ben je in 7 minuten met de metro in het centrum van Boedapest.

Sightseeing tours
Daar aangekomen kun je eventueel met de cityhopper touringcar, (www.citytour.hu)deze gaat de hele dag langs alle bezienswaardigheden, je kunt overal uitstappen en met de volgende weer verder gaan, dagkaarten en tijden van de intercity zijn te vinden op internet www.mav.hu  website (engels en duitstalig).

Home